הצעות לחיפוש
לא נמצאו הצעות
מוצרים
לא נמצאו מוצרים
כתבות
לא נמצאו מאמרים
מתכונים
לא נמצאו מאמרים
מאמר זה עוסק ביתרונות של סיבים תזונתיים על תפקודו השוטף של המעי והקיבה ובנוסף נוכל ללמוד איזה תפקיד משחקים הסיבים בשמירה ותחזוק המעי.
ישנן יותר ויותר עדויות בנוגע לחשיבותן של בקטריות המצויות במעי. תפקוד תקין של המעי מהווה מפתח בשמירה בריאות תקינה של הגוף, שמירה על משקל יציב, רמות אנרגיה, מאזן הורמונלי וביצועים. בנוסף הוא מונע את הופעתן של מחלות כרוניות ובעיות לב.
האם אי פעם יצא לכם לשמוע שבני האדם הינם "רק 10 אחוז אנושיים" ? זה מתייחס לעובדה כי 90 אחוז מגופנו מורכבים בעצם מבקטריות אשר משפיעות על כל תא ותא ועל התהליך הפיזיולוגי שקורה בגוף. ישנם 500 סוגים שונים של זני בקטריות, חלקן בריאות ומספקות לנו יתרונות בריאותיים ייחודים, אולם חלקן בעלות אפקט שלילי על הגוף ומשפיעות לרעה על בריאותנו.
לרוע המזל, אורח חיים לא בריא ודיאטה לא תקינה מגבירים את מספר הבקטריות המזיקות בגוף ובמקביל מזיקות למצבן של הבקטריות הטובות., מה שמקשה על הגוף להגיע ולשמר מצב של בריאות אופטימלית. למרבה המזל, סיבים תזונתיים מהווים את אחד הנוטריינטים (מרכיבי המזון) אשר יכולים לשפר את מצב הבקטריות בגוף האדם.
הסיבים עושים זאת מכיוון שבעצם הם "מזינים" את הבקטריות ועוזרות להן לשרוד כמו תאים אחרים בגוף. רוב הנוטריינטים, כמו חלבונים, פחמימות ושומנים לא מצליחים לעשות זאת שכן הם מתעכלים במהירות יחסית ומנוצלים ע"י הגוף לצורך הפקת אנרגיה.
לעומת זאת, למערכת העיכול שלנו אין את היכולת לפרק ולעבד את הסיבים התזונתיים, מה שנותן להם את היכולת לעבור את המעי הגס ואז הם יכולים להזין את אותן בקטריות יעילות, מאותה סיבה ישנם סוגים של בקטריות המוגדרות בריאות יותר מסוג "בקטריו פרוביוטיות".
ע"י שיפור של מצב הבקטריות הטובות בגופנו, אנחנו משפרים גם את הבריאות הכללית שלנו ומפחיתים את הסיכוי ללקות במחלות שונות. אותן בקטריות בריאות מייצרות גם סופר נוטריינטים אשר תפקידם להילחם בסוגי מחלות שונים, כמו למשל שרשראות השומן הקצרות בוטרייט, פרופיונט ואצטט.
בזמן שמחקרים נוספים ממשיכים לצאת אודות הנושא ומראים כי ישנו קשר מובהק בין בריאות הגוף לבין אותן בקטריות, ניתן להסיק כי צריכה גבוהה של סיבים תזונתיים הינה יעילה במיוחד וכי יש להתמיד בה ולשלבם בדיאטה של כל אדם באשר הוא.
צריכת הסיבים המומלצת משתנה בין המלצות של מדינות שונות בעולם. בממוצע, הצריכה המומלצת הינה 35-50 גרם סיבים תזונתיים ליום, אולם מרבית האנשים בממוצע צורכים רק כמחצית מהכמות הזו.
במידה ואתם נאבקים כדי להגיע לכמות המומלצת ולא ממש מצליחים לעשות זאת, מומלץ שתנסו לשלב בדיאטה שלכם יותר מזונות עשירים בסיבים אשר יעזרו לכם להגדיל את הצריכה ובנוסף יכולים לסייע בתהליך הירידה במשקל ושמירה על אורח חיים כללי תקין ובריא. כמו כן, במידה ואתם בתהליך של חיטוב או דיאטה דלת פחמימות עמילניות (פסטה, אורז, לחם וכו) אזי שילוב של סיבים הינו מומלץ אף יותר בשל יכולתם לשמור עלינו מלאים ושבעים.
מאכלים עשירים בסיבים :
*אפונה
*נבטים
*שעועית
*ארטישוק
*ברוקולי
*אבוקדו
*אוכמניות
*דגנים מלאים
*קוקוס
*תאנים
*קוקוס
*םירות וירקות למיניהם
*אגוזים ושקדים
*תוספי תזונה המכילים סיבים תזונתיים
*דגני בוקר או מאכלים המועשרים בסיבים תזונתיים
אם כך, התקווה היא שכעת אתם יכולים להבין שהסיבים התזונתיים מהווים מקור חשוב מאין כמוהו בשמירה על בריאות תקינה של הגוף ויש לשלבם בכל תפריט תזונה, לא חשוב מה המטרה.
יתרונותיהם של הסיבים הינם בכל תחום תזונתי ובריאותי, בין אם מדובר על שינוי גופני, שמירה על בריאות כללית, עליה במסת השריר או חיטוב וירידה באחוזי השומן.
עם זאת יש לזכור כי צריכת סיבים גבוהה אמנם נראית קשה לביצוע, אך התאמות קטנות בדיאטה יכולות לסייע לנו לעשות זאת ללא קושי. פשוט יש לשלב יותר מהמאכלים שהוזכרו בסעיף הקודם, ניתן להיעזר בתוספים כמו חטיפי חלבון המועשרים בסיבים תזונתיים שגם יכולים להוות תחליף ארוחה טעים במהלך היום וביחד עם צריכה של סלט גדול או כמה ירקות בכל ארוחה ניתן להגיע בקלות לכמות הצריכה המומלצת של 35 גרם סיבים תזונתיים ליום.
במידה ואתם מצויים בתהליך חיטוב, הקפידו לשלב חלבון רזה וירקות בכל ארוחה וככה תגבירו את צריכת הסיבים בקלות וגם תצליחו להישאר שבעים יותר לאורך זמן.
תורגם ע"י תמיר דזן.
מקור : http://www.flexonline.com/nutrition/how-fiber-improves-your-gut-health