הצעות לחיפוש
לא נמצאו הצעות
מוצרים
לא נמצאו מוצרים
כתבות
לא נמצאו מאמרים
מתכונים
לא נמצאו מאמרים
לצערי הביצים אינן מקבלות את הכבוד הראוי להן על שולחן האוכל שלנו, בוא נודה שאם אתם רוצים חלבון איכותי, בעצם את החלבון האיכותי ביותר – אכלו ביצים.
הביצה היא מקור מעולה של – תיאמין , ריבופלבין , חומצה פנתוטנית , חומצה פולית , ויטמין B12 , ביוטין , ויטמין D , ויטמין E וזרחן .
נראה כמו האוכל המושלם לא?
באיזו תכיפות שברתם את קליפת הביצה ובטוב טעם זרקתם את החלבון (לבן) לתוך קערה ומהחלמון נפטרתם במהירות האפשרית ?
מה מקור האנטי הזה כלפי החלבון הצהוב והקטנטן ? האם עברנו שטיפת מוח ע"י "פורום אנטי-ביצים" כלשהו? .
אחד מבין המחקרים המקיפים ביותר לצריכת ביצים בארה"ב, בחן את תזונתם של יותר מ- 27,000 אנשים ומצא כי צריכת החומרים המזינים, בקרב אוכלי הביצים, היו גבוהים בהרבה מאילו שלא אכלו ביצים.
ויטמין B12 , C , E ו- A נקלטו בכמויות גדולות יותר אצל צרכני הביצים, בנוסף אלו אשר אכלו ארבע ביצים או יותר ליום, אובחנו כבעלי רמות כולסטרול נמוכות מאלו שאכלו ביצה אחת ליום או פחות ( כמובן שכל מקרה לגופו ואין זה אומר שמחר אתם יכולים לאכול ביצים ללא הגבלה.
בנוסף, מחקר בקרב 24 מבוגרים בריאים (באמצע שנות ה- 40 לחייהם) שהוסיפו שתי ביצים קשות לדיאטה היומית שלהם, במשך שישה שבועות, HDL (רמת הכולסטרול ה"טוב") עלה ב- 10%, הכולסטרול הכללי עלה ב- 4% והיחס בין הכולסטרול ל- HDL נשאר ללא שינוי cholesterol/HDL ratio)).
חושבים שמשהו שגוי במידע הזה?
מדגם שנערך בקרב 76 מפתחי גוף מקצועיים אשר עקבו בהדיקות אחרי דיאטה עשירה בשומנים וכולסטרול, כאשר הכולסטרול בא בעיקר מן הביצים ובדיאטה בין 10 - 8 ביצים בשבוע. בצורה מדהימה רמות הכולסטרול בדם לא היו שונות בין אלו אשר צרכו מעט או הרבה ביצים , בנוסף ריכוז ה-HDL היה גבוה יותר בקרב צורכי הכמויות הגדולות של הביצים.
ביצים רגילות אינן "רעות", כמו שטענו וטוענים הסרבנים למיניהם, למען האמת הן מלאות בחומרים מזינים וחלבונים. אך, מדענים לא יכולים להשאיר דבר טוב בשלווה ולכן הגיעו הביצים ה"משודרגות", שחוזקו בדרכים מסוימות בויטמין E, לוטאין (פיגמנט צהוב ונוגד חמצון), סלניום (מינרל העובד עם ויטמין E נגד הרדיקילים החופשיים) ואומגה-3 (המצוי גם בשומן הדגים) – כל אלו אשר טובים לנו.
מחקר במגזין אירופאי יוקרתי לתזונה קלינית גייס 40 גברים ונשים בריאות (סה"כ 80) לצרוך ביצה רגילה אחת או ביצה "משודרגת" אחת ליום במשך שמונה שבועות. ואכן, רמות החומרים הנזכרים לעיל בדם אכן היו גבוהות יותר (ויטמין E, לוטאין, סלניום, ו- DHA).
אם אתם חושבים שטעמה של "ביצת מעבדה" לא יהיה זהה לדבר האמיתי, שבעים ושמונה אנשים מתוך המתנדבים בכלל לא הבחינו בהבדל של טעם או ריח !
אז כמה ביצים אפשר לצרוך ביום ?
המחקרים מראים כי אכילה של ביצה שלמה אחת ליום עד שתיים לא ישפעו לרעה על רמת השומן בדם. וכמו כן כל הזמן יוצאים עדכונים חדשים, אבל מרביתם סובבים סביב אותה המלצה (1-2) לאנשים בריאים.
אתם יכולים לאכול ביצים ללא חשש (בהנחה ואתם בריאים והכל נעשה בפרופרציה), כפי שנאמר ע"י החוקרים במרכז מדע הבריאות טנסי שבמדינת ממפיס, ארצות הברית – לא נראתה סמיכות בין אכילת ביצה אחת או שניים ליום לבין סיכון לחלות במחלת לב כלשהי או מחלת טרשת עורקים אצל גברים ונשים.
אז אל תבזבזו את הויטמינים, המינרלים והחומרים היקרים שנמצאים בחלמון. הוסיפו חלמון או שניים לחביתה הלבנה שלכם ! וכך תרוויחו משני העולמות.
מאת, גיל גרנות - מאמן ויועץ בריאות וכושר. מרצה בבית הספר למאמנים "שיאים" באוניברסיטת ת"א בנושא תוספי תזונה. ומייסד רשת ישראלבודי.